HTML

Akciós Nyaralások

Imádok utazni, fényképezni, sok-sok embert megismerni. Utazási élményeimet szeretném Veletek megosztani.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.07. 17:19 Bonvoyage

Minden, amit tudni kell az alkudozásról külföldön

Arab országokban nem csak lehet, de kötelező is az alkudozás. Néhány tipp, hogy érhetsz el sikereket a bazárban, illetve souk-okban (piac).

1. Az üzlet pár másodperc alatt létrejöhet. Szinte elég csak a számokat mondani. Ha az árús mégsem akar az árból engedni, ha teheted, térj vissza nap mint nap...érdemes kitartónak lenni.

2. Legyél barátságos. Egy mosoly vagy kedves gesztus jótékonyan befolyásolja a végösszeget. Sok esetben a kereskedő meghívhat téged teázni, és cseveg veled személyes kérdésekről, de ezt ne vedd tolakodásnak, csupán az üzletkötés íratlan szabályának.

3. Pár szót érdemes megtanulni arabúl, vessd be minden tudásodat az adott nyelven! Olykor még a legrosszabb kiejtéssel elmotyogott néhány szó is leveszi az eladót a lábáról.

4. Vigyázat, nem szabad nagyon alacsony árat mondani, mert a kereskedő megsértődhet, és nem hajlandó tovább tárgyalni veled. Reális árat lehet csak kialkudni.

5. A kiszemelt portéka iránt ne mutass túl nagy érdeklődést! A lényeg, hogy mutasd, ki hogy tetszik neked a tárgy, és még meg is vennéd, csak éppen méltányosabb áron.

6. Soha ne bántsd meg az eladót! Bármilyen abszurd árat is mond az árús, őrizzd meg a hidegvéredet, és inkább bocsánatkéréssel - pl. sietnem kell vagy nincs ennyi pénzem - kíséretében állj tovább.

7. Mielőtt fizetsz, győződj meg arról, hogy az árat jól értetted! Írjátok le mondjuk a végösszeget egy papírra vagy pötyögjétek be a számológépbe.

8. Csakis akkor kezdj el alkudni az árúért, ha tényleg meg akarod venni a kiszemelt portékát! Jelentős engedményeket kiharcolni, aztán mégis elállni a vásárlástól - a legnagyobb faragatlanságok egyikének számít. Izonyat dühös lesz az eladó!!!

Bravo Travel kínálatait tekintsd meg itt:
www.bravotravel.hu  
www.akciosnyaralasok.hu

Egyiptomi utak, Tunéziai utazások, utazások Jordániába

1 komment

Címkék: utazás egyiptom törökország jordánia marokkó utak akciós nyaralások


A bejegyzés trackback címe:

https://akciosnyaralasok.blog.hu/api/trackback/id/tr692431436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Okoschka 2010.11.09. 11:17:07

A legfontosabb kimaradt: mielőtt alkudozol, magadban döntsd el, mennyit vagy hajlandó fizetni a kiszemelt dologért.
süti beállítások módosítása