HTML

Akciós Nyaralások

Imádok utazni, fényképezni, sok-sok embert megismerni. Utazási élményeimet szeretném Veletek megosztani.

Friss topikok

Linkblog

2016.06.08. 13:09 Bonvoyage

Vámszabályok 2016. : erre figyeljen, ha külföldre utazik!

Az unión kívülről 300 euró - légi forgalomban 430 euró - értékhatárig hozható be áru vám- és adómentesen, 15 év alatti utasok esetében ez a határ 150 euró. A 17. életévüket betöltők közúton 40, légi forgalomban 200 szál cigarettát, 16 liter sört, négy liter bort és egy liter tömény szeszes italt hozhatnak

Nem javasoljuk az utazóknak, hogy húskészítményeket, tejet, nyers élelmiszert vigyenek magukkal, mert ezekre számos országban a fertőzésveszély megakadályozása miatt korlátozások érvényesek.

Engedélyhez kötött a vadon élő növények és állatok védelméről szóló CITES-egyezmény alá tartozó fajok, illetve a belőlük készített termékek behozatala. Hozzátette: ezért nem érdemes a bazárban korallból készített ékszereket vagy kígyóbőr táskát vásárolni.

Az unión kívülre utazóknak a 10 ezer euró feletti készpénzt is be kell jelenteniük.

Forrás: http://www.turizmusonline.hu/belfold/cikk/vamszabalyok__erre_figyeljen__ha_kulfoldre_utazik?utm_source=newsletter&utm_medium=napi_turizmus_hirlevel&utm_campaign=16679

Egy pénzügyőr keresőkutyával vizsgálja át utasok csomagjait a röszkei autópálya-határátkelőhelyen 2016. június 2-án (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Szólj hozzá!

Címkék: vámszabályok


A bejegyzés trackback címe:

https://akciosnyaralasok.blog.hu/api/trackback/id/tr768789704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása