HTML

Akciós Nyaralások

Imádok utazni, fényképezni, sok-sok embert megismerni. Utazási élményeimet szeretném Veletek megosztani.

Friss topikok

Linkblog

2018.09.08. 22:44 Bonvoyage

Kerüljük el az influenzát, nehogy emiatt kelljen lemondani a téli utazásról!

Kedves Utazó!

1. Fontos a kézmosás, pláne, ha tömegközlekedéssel utaztunk, Lehetőleg ne érintsük a szemünket, vagy a szánkat kézmosás előtt.

2. Használjunk kézfertőtlenítő szert napközben, akár a repülőgépen is, ahol a biztonsági öv csatján, vagy a monitor irányítópaneljén sok bacilus megtelepedhet (csak vigyázni, hogy max 100 ml-es kiszerelésű legyen, hogy felengedjék a repülőre a kézipoggyászban).

3. Szedjünk C vitamint rendszeresen!

4. Igyunk sok szénsavmentes palackozott vizet, főleg a repülés alatt. A kávé és az alkohol dehidratál, ezért ezek fogyasztása után is igyunk vizet!

5. Aludjunk és pihenjünk sokat!

Pár tipp, hogy úszhatjuk meg nyaralásunkat betegség nélkül:

A hepatitis A nem megfelelő higiénés körülmények között terjed, így okozhatja a mosatlan vagy szennyezett vízzel mosott gyümölcs, zöldség, vagy az elsőre veszélytelennek tűnő tengeri ínyencségekből készített vacsora is. A Földközi tenger kagylóinak mintegy 40%-a fertőzött, de a víz gyakori szennyezettsége miatt azok is veszélyben vannak, akik nem fogyasztanak tengeri ételeket. Akár Olaszországban vagy Horvátországban is el lehet kapni, teljes védelmet csak a védőoltás nyújthat.

A hepatitis B vér és testnedvek által terjed. Tévedés, hogy csak közvetlen érintkezés vagy szexuális kontaktus útján terjed: akár egy rossz mozdulat is fertőzéshez vezethet, elég hozzá például egy fertőzött tárgy. Így akár egy kisebb orvosi-, fogorvosi beavatkozás, netán pedikűr-manikűr is veszélyforrást jelenthet. Védőoltással megelőzhető fertőzés egy életre!

A hastífusz baktériuma széklettel terjed, így a rossz, vagy rosszabb higiénés körülmények táptalajai lehetnek a fertőzés elterjedésének. A betegség nem csak a trópusi országokban, hanem a mediterrán területeken is gyakran előfordul. Mivel a betegség sokszor enyhe tünetekkel zajlik, még nagyobb a veszély a fertőzés elterjedésére. Az ellene adható védőoltás viszont 3 évre szóló védettséget biztosít.

A gyakori betegségek közül a hasmenés az, ami kellő elővigyázatossággal megelőzhető. A gyakori kézmosás, a palackozott víz fogyasztása, az utcai árusoknál kapható ételek kerülése csökkenti a hasmenés és számos más megbetegedés veszélyét. Mindenképp vigyünk magunkkal hasfogó gyógyszert, esetleg széntablettát.

Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont:
Tel.: (06-1) 476-1364 Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.

 

Hasmenés, lábtörés, egy csodás, szikrázó napsütéses tengerparton? Elveszti a bőröndjét vagy az útlevelét külföldön.
Ha nem szeretné mindezeket egyedül kezelni, intézni, akkor kössön Baleset, -Betegség, -Poggyász utasbiztosítást weboldalunkon!
https://bravotravel.hu/utasbiztositas/aegon

Szólj hozzá!

Címkék: utazás tél fontos jó tanácsok hasznos tanács


A bejegyzés trackback címe:

https://akciosnyaralasok.blog.hu/api/trackback/id/tr9914230125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása