HTML

Akciós Nyaralások

Imádok utazni, fényképezni, sok-sok embert megismerni. Utazási élményeimet szeretném Veletek megosztani.

Friss topikok

Linkblog

2016.02.21. 20:34 Bonvoyage

Muszaka recept

Görög utazás | Görög muszaka receptHozzávalók: 1 padlizsán, olaj, 4 db burgonya, 40 dkg darált marha- vagy bárányhús, 2 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 tk oregánó, 1 kk fahéj, 1 babérlevél, 1 tk kakukkfű, 1 konzerv, hámozott paradicsom, 1/2 liter tej, 2 ek liszt, 1 tk szerecsendió, 5 dkg parmezán, vaj.

Elkészítés:

  1. Szeleteljük a padlizsánt 1 cm vastag karikákra, majd kevés olajon süssük meg mindkét felét, több adagban egy serpenyőben. Közben sózzuk és borsozzuk. Amikor kész, tegyük ki papírtörlőre és tegyük félre.
  2. A burgonyát pucoljuk meg, kockázzuk fel és főzzük meg.
  3. Egy lábasban hevítsünk olajat, majd tegyük rá az apróra vágott hagymát, majd amikor már üveges, adjuk hozzá fél percre a zúzott fokhagymát és a darált húst. Pirítsuk addig a húst, amíg aranybarna lesz.
  4. Öntsük a húsra a paradicsomkonzervet, majd tegyük hozzá a fűszereket: az oregánót, a fahéjat, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a sót és a borsot. Főzzük 30 percig közepes lángon, időnként megkevergetve.
  5. Egy kisebb, külön lábasban keverjünk csomómentesre 1 dl tejet liszttel, adjuk hozzá a többi tejet, a szerecsendiót, a sót és a borsot, majd elkezdjük közepes lángon besűríteni. Amint besűrűsödött, levesszük a tűzről.
  6. Kenjük ki vajjal a tűzálló, magas falú edényt, közben melegítsük elő a sütőt 200C fokra.
  7. Rétegezzük a különböző hozzávalókat a következőképpen: a krumpli felét tegyük alulra, erre öntsük a húsos-paradicsomos szósz felét, majd rétegezzünk rá a padlizsán felét, végül locsoljunk rá 1-1,5 dl-t a mártásból. Ezt ismételjük meg, annyi különbséggel, hogy a tetejére az összes maradék mártást öntsük rá, és szórjuk rá a padlizsánt.
  8. Tegyük be 45 percre a sütőbe a tálat, ekkor szépen megpirul a sajt rajta és szuperül összeérnek az ízek. Ahogy kihűl, tálaljuk.
    Jó étvágyat! ;)

Szólj hozzá!

Címkék: recept Görögország


A bejegyzés trackback címe:

https://akciosnyaralasok.blog.hu/api/trackback/id/tr608409596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása