Ha Görögország, akkor Tzatziki
Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 1 közepes salátauborka, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olivaolaj, pár csepp citromlé, só.
Elkészítés: A hámozott uborkát egy durva reszelőn lereszeljük és kinyomjuk. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát és az átnyomott fokhagymát és jól elkeverjük. Utána hozzátesszük az olajat, kevés citromlevet, kevés sót, majd jól elkeverjük.
Elkészítési idő: 10 perc
Öntethez a hozzávalók:
2 csésze natúr joghurt
1 db uborka
zúzott fokhagyma
olívaolaj
só
bors (ízlés szerint)
pár csepp citromlé
Elkészítés: Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.
Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 20 perc
A Bravo Travel Görögországi ajánlatait itt tudod megnézni! www.akciosnyaralasok.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.