HTML

Akciós Nyaralások

Imádok utazni, fényképezni, sok-sok embert megismerni. Utazási élményeimet szeretném Veletek megosztani.

Friss topikok

Linkblog

2015.12.07. 19:28 Bonvoyage

Karpathos 2016. nyárra akciós áron 2015. december 18-ig

Karpathos repülővel, budapesti indulással kihagyhatatlan árakon foglalható! Előfoglalási akciónk 1. fázisa alatt akár 24% kedvezményben is részesülhets! Gyerekek kedvezményes FIX ÁRON utazhatnak!

Előfoglalási kedvezmény 1. fázisa: 2015. december 18-ig érvényes az alábbiak szerint:

13% kedvezmény minden utas számára

+3 % a megjelölt szálláshelyekre (htl. Arkesia 3*, AI)

+3 % a teljes összeg kifizetése esetén

+5% Aeolus klubtagság esetén (nálunk is igénybe vehető, a  Bravo Travel utzási irodában )

www.akciosnyaralasok.hu
http://www.akciosnyaralasok.hu/?page=pager&id=245873&action=setpge&pge=0

karpathos.jpg
Karpathos
egy hosszú, vadregényes, sziklás sziget egy olyan ponton, ahol Európa összeköszön Ázsiával. Ha délről, a reptérről érkeztek és északra tartotok, a táj gyorsan változik. Egyik pillanatban azt érzhetitek, hogy egy lakatlan Holdtájon találjátok magatokat, a másikban pedig azt, hogy egy osztrák erdőket ábrázoló képeslapra néztek éppen.
Ha legalább 11-12 napot töltötök a szigeten, minden napot egy másik strandon töltsetek el. A legcsodálatosabbak az Apella, Kyra Panagia, Amoopi, Agios Nikolaos és Lefkos nyaralóhelyek strandjai. A nyüzsgő és élettel teli Pigadia város és a szinte elhagyatott Spoa és Melisochori falvak között nagyon meglepőek a különbségek. Lefkos és Arkasa nyaralóhelyek inkább nyugodt, romantikus nyaralásra alkalmasak. Az elmúlt évezred elején Karpathos lakói közül sokan kivándoroltak Amerikába vagy Kanadába, egy idő után azonban sorra visszatértek imádott szigetükre. Új szokásokat, új elméleteket, eszméket és nem utolsó sorban pénzt hoztak haza. Valamihez viszont nagyon ragaszkodnak, mégpedig a tradíciókhoz. A mai napig hűen tartják magukat ezekhez a házasságkötések, keresztelők, temetések során… Ha éppen erre a tradicionális, hagyományos Karpathosra vagy kíváncsi, mindenképpen látogassatok északra, Olympos falvuba, ahol mintha megállt volna az idő valahol a 17. század környékén. Felejthetetlen élmény.  

Néhány tippünk: * ha Pigadiaban lesz a szállásuk, használd ki a helyi kishajó (kaiki) járatokat, melyekkel a sziget legszebb strandjaira juthattok el * a szörfösök földi paradicsoma Afiarti * ha véletlenül belecsöppentek egy helyi ünnepségbe, például egy lakodalomba, biztosra vehetitek, hogy csatlakozhattok a vendégsereghez * Arkasa pici, hangulatos tere az egyik legjobb helyszín egy jó kis vacsora elköltésére * Finiki falvuban találjátok a legjobb haltavernákat  

Szólj hozzá!

Címkék: Görögország Karpathosz


A bejegyzés trackback címe:

https://akciosnyaralasok.blog.hu/api/trackback/id/tr208146798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása