HTML

Akciós Nyaralások

Imádok utazni, fényképezni, sok-sok embert megismerni. Utazási élményeimet szeretném Veletek megosztani.

Friss topikok

Linkblog

2010.10.09. 23:21 Bonvoyage

London

London egy igazi sokszínű világváros, gazdag látnivalókban és szórakozóhelyekben.

Hajnalban indult a gépünk Ferihegy 1-ről. Lutonban szállt le a gépünk, ott már várt ránk a transzfer busz, de sokan, akik egyénileg utaztak, menetrendszerinti metróval jutottak be Londonba. Szállásunk London külvárosában volt. Hihetelen jól meg tudták oldani a közlekedést egy ekkora nagy városban. (autók ki vannak tiltva sok belvárosi részekről).
London zónákra van osztva, de a belső két zónában tulajdonképpen minden fontos látnivalót megtalál az ember. Mi három napos travelcard-ot vettünk. Travelcardból van 1, 3, és 7 napos is, valamint Weekend Card, ami péntek-szombat-vasárnapra érvényes. Lehet venni 1-2 zónásat, ez csak a belvárosra érvényes. A metrókban kapuk vannak,  ahol az első bemenetelkor kell bedugni a gépbe a kártyát és így nyílik ki a kapu, amikor végleg kijövünk a tube-ból, akár 3 átszállás után, akkor simán kijövünk. Buszon csak felszálláskor kell ezt végrehajtani, leszálláskor nem. Illetve annyi még a különbség, hogy a Travel Cardot elég felmutatni a sofőrnek. Ja, és persze hogy csak az első ajtón lehet felszállni.

Ne ijedjen meg senki, ha meglátja a metró térképet :), ami első ránézésre teljes zűrzavarnak tűnik, de fantasztikusan jól lehet használni, egyszerű vele a tájékozódás az amúgy labirintusszerű londoni aluljárókban. Van olyan hely, ahol vagy 5 metró találkozik, és iszonyat sok az aluljárók száma. Metró ajtók nyitódásakor ezt hallhatjuk mindig: Please, mind the gap! és hidjétek el érdemes megfogadni a tanácsot és nézzünk a lábunk elé, ha nem akarunk elesni a küszöbben vagy beesni a metró árokba.

St. James Parkban nagyon barátságos mókusokkal találkoztunk :)

Trafalgal Square, Nelson's Column, National Gallery 

A két szökőkút valóban pazar.

National Gallery  ingyenes, húú gyönyörű képeket láttunk. A Gallery után a Leicester (ejtsd: Lesztesz) Square felé vettük az irányt, majd balra a Piccadilly Circus nevezetű, neonreklámos térre érkeztünk, majd tettünk egy kis kitérőt China Town felé, aminek a hangulata nagyon tetszett nekem. Aztán kipróbáltuk tájékozódási képességünket a londoni metróban vissza a Victoriára, ahonnan immár sokkal kellemesebb volt az utazás a hotelig.

Rengeteg kis kocsma van, több pub-ba is bementünk mert nem tudtunk dönteni :)

A London Eye tövében található Cleopatra's Neelde, London Eye, Big Ben, Westminster-apátság, HarrodsCounty Hall bejáratánál találkoztunk a Madame Tussaud’s-ból megszökött Pierce Brosnan-el, majd visszasétáltunk a Temze másik oldalára a Westminster hídon.

Végre kipróbálhattam a híres doubel decker-t, azaz a piros emeletes buszok egyikét.  Fantasztikus, a magasból rálátni mindenre, alattad az utca, az autók, az emberek, mindenki próbálja ki!!! Ha legközelebb Londonban leszek, biztos kérek majd bus map-et, mert ha lett volna térképünk, akkor nem tévedtünk volna a városnak arra a részére sohasem, körülöttünk nem éppen bizalomgerjesztő emberek voltak mindenütt, mire a busz végállomásához értünk. Alig vártuk, hogy induljon a busz a város felé vissza :)
Visszafele a Harrodsig mentünk, már annyit hallottam róla, hogy el kellett mennünk megnézni milyen szép is ez az áruház. Körülnéztünk benne rendesen :), épp leértékelések voltak, így nem volt olyan nagyon drága.

Madam Tussauds-ba érdemes elmenni, mert nemcsak híres emberek vannak ott viaszból, de a pincében korhűen be van rendezve egy egész tűzvész előtti középkori utca. (teljes sötétség, beöltözött emberek és figurák... nagyon tetszett!)
A Sherlock Holmes Museumba sajnos nem mentünk be, nem volt már rá időnk.

A Covent Garden eredetileg csak egy piac, gyakorlatilag mindenféle művészeket, zenészeket, mutatványosokat láthatunk itt. Ez egy nagyon hangulatos hely. Miközben forralt bort iszogattunk a fenti tersaszon, lent ment egy kis előadás, amin jókat nevettünk, hihetetlen ügyes akrobata mutatványosat tapsoltunk meg. Előadásuk után kalapjukat tartották és még a szórakozóhelyre is efljöttek hozzánk, természetesen megköszöntük nekik a kellemes szórakoztatást egy kis apróval.

A British Museum szép, nagy, patinás épület, gyönyörű belül az üvegtetős rész az kör alakú olvasóterem körül. Itt igazán lenyűgöztek az egyiptomi, ókori római, és görög műemlékek romjainak darabjai.

Elsétáltunk a Tower of London és a Temze közötti sétányon a Tower bridge-ig. Ez a sétány kifezejetetten tetszett.

London nagyszerű hely, rengeteg élménnyel tértünk haza.

Utazz el Te is Londonba!

Bravo Travel

Szólj hozzá!

Címkék: anglia utazás travel london nyaralás bravo akciós városlátogatás nyaralások


A bejegyzés trackback címe:

https://akciosnyaralasok.blog.hu/api/trackback/id/tr112359137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása