A venézek legfontosabb napi étkezése a reggeli, ezért úton-útfélen, mindenfelé vannak óriási választékkal rendelkező reggeliző helyek. A helyiek nem sajnálják az időt és a fáradtságot, betérnek arépázni bárhová, ahol fociról, nőkről, eseményekről elbeszélgethetnek a társaikkal, kivéve a politikát, az tilos az ilyen helyeken. Az arépa töltött kukoricalepény, amit félbevágnak, és mennyei finomságokkal tömik meg: házi sajttal, feketebab pürével, húsdarabokkal, sült vagy főtt zöldségekkel, szószokkal, hallal, többnyire sós ízekkel. A venezuelaiak szívesen elárulják a receptet is, de a magyar háziasszonynak ennyi ideje biztosan nincs. A tésztát ugyanis meg kell gyúrni, serpenyőben olajjal megsütni, majd fél órára előmelegített sütőben megvárni, amíg felpuffad, csak akkor lehet félbevágni és megtölteni.
Forrás: TTG Hungary
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.