HTML

Akciós Nyaralások

Imádok utazni, fényképezni, sok-sok embert megismerni. Utazási élményeimet szeretném Veletek megosztani.

Friss topikok

Linkblog

2020.05.03. 18:25 Bonvoyage

Egyiptomi vízum

Az egyiptomi vízum egy matrica, amit az útlevélbe ragasztanak be. Ez egyszeri belépésre és 30 napi kint tartózkodásra jogosít fel. A kinti reptéren mindenkinek lehetősége van arra, hogy a bank ablaknál vásároljon vízumot kb.25,- $ / fő áron.

A vízum megvásárlása után szükség van még egy regisztrációs lapra. Határozottan kérjétek, hiszen azt mindenképpen adnia kell, és adni is fog, mert anélkül nem tudtok belépni az országba. Néha előfordul (sajnos, csak ritkán), hogy már a repülőn adnak regisztrációs kártyát.
Ezután a kitöltött regisztrációs lappal és az útlevéllel, amibe már be van ragasztva a matrica (vízum), lehet menni az útlevél ellenőrzéshez, be lehet lépni az országba. 
Hazafelé is ki kell tölteni egy hasonló lapot. Ezt vagy a becsekkolásnál kapjátok meg, vagy ki van rakva valahol a pultra. Legyen nálatok toll mindenképpen ! Ezt a kitöltött papírt kilépéskor, az útlevél ellenőrzésekor veszik el.
Ha valaki Sharm El Sheik-re megy, és nem tervez nagyobb kirándulást, mint pl. Kairó, Luxor, ..., akkor elegendő lehet a sínai vízum is. Ez ingyenes és 15 napig érvényes. Ilyenkor írjátok rá a regisztrációs lap hátuljára, hogy "ONLY SINAI VISA". Ebben az esetben nem egy matrica, csak egy pecsét kerül az útlevélbe belépéskor. Ilyenkor nem kell a bank feliratú ablakhoz menni, hanem a kitöltött regisztrációs lappal együtt menjetek egyenesen az útlevél kezelő ablakhoz!
Azt jó tudni, hogy, később már nem lehet (vagy csak nagyon nehézkesen) vízumot venni.
Elég a sínai vízum a következő kirándulásokhoz is: Petra, Jeruzsálem, Szent Katalin kolostor, Mózes hegy, Dahab, Blue Hole, hajós kirándulások nagy része. De, ha távolabbi kirándulást terveztek, és nem vagytok benne biztosak, hogy kell-e vízum, akkor mindenképpen tanácsos rákérdezni, még indulás előtt, a kirándulás szervezőjénél! 
Lehetőség van már arra is, hogy itthonról online intézzük a vízum vásárlását. A Konzuli Szolgálat lapján ez olvasható róla:
 
"A  https://visa2egypt.gov.eg oldalon adhatják le online vízumkérelmüket. Kérjük, vigyázzanak arra, hogy csak a ".gov.eg" oldalon regisztráljanak, mert több pénzcsaló oldal is működik hasonló címmel. Online kérelmezés esetén a vízumdíjat bankkártyával lehet leróni, s mértéke egyszeri beutazás esetében 25, többszöri beutazásra jogosító vízum esetén 60 USD. Az online kérelmet a beutazás megkezdése előtt legalább 7 nappal kell benyújtani. Az egyiptomi online vízumrendszer nem fogad el ékezetes betűt, és hibás adatbevitel esetén megtagadja a belépést az országba. Az online vízumdíj nem visszatéríthető. Az egyiptomi hatóságok hivatalos tájékoztatása szerint az online rendszer még instabil, így javasoljuk, hogy lehetőség szerint a rendszer biztossá válásáig a magyar beutazók a határon történő belépéskor, a határátkelőn vásárolják meg a vízumaikat."     

Szólj hozzá!

Címkék: vízum egyiptom bravotravel.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://akciosnyaralasok.blog.hu/api/trackback/id/tr1215657818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása